Mutabakat nedir? e Mutabakat ne demek? | MACTECHSOFT!

Mutabakat nedir? e Mutabakat ne demek?  | MACTECHSOFT!

Mutabakat nedir? e Mutabakat ne demek? | MACTECHSOFT!

Mutabakat Nedir?

Mutabakat anlaşma, uyuşma, uygunluk, uyum anlamına gelen arapçada "örtüşme, üstüste binme, birbiriyle uyum içinde olma"  anlamına gelen arapça kökenli bir kelimedir.

Muhasebe alanında mutabakat nedir?

Mutabakat muhasebe alanında genellikle kullanılan bir kelimedir.Firmaların karşılıklı borç ve alacak tutarlarının eşleşmesine yarayan bir muhasebe işlemidir.

Ba, Bs mutabakatı ve Cari hesap mutabakatı olarak 3'e ayrılmaktadır.Firmaların 1 ay içerisinde yapmış oldukları 5.000 TL'yi aşan alışlarına ait biligleri Ba Formu satışlarına ailt bilglere ise Bs Formu ile internet ortamı üzerinden maliyeye göndermekle yükümlüdür.

Mutabakat Mektubu Nedir?e Mutabakat Ne Demek?

Birbiriyle ticaret içerisinde olan 2 firmanın cari hesaplarının karşılıklı olarak aynı olup olmadığının kontrolünün yapılması için bir firmanın diğer firmaya sonucun aynı olduğunu onaylayıp geri göndermesi için gönderilen mektup,fax anlamına gelmektedir.

Günümüzde ise firmalar mektup,fax yerine elektronik mutabakat kullanılmaktadır.Haftalar süren karşılıklı kağıt alışverisi  Fax makinesinin başında beklemek yada saatler süren telefon trafiğini yönetmek yerine e mutabakat kullanarak yüzlerce firma mutabakatını tek bir platform üzerinden yöneterek boşa giden zamanı ofiste farklı işlere ayırmaktadırlar.

MACTECHSOFT e Mutabakat olarak bu sürecin yönetimini ve işleyiş hızını biraz abarttık diyebiliriz.Tek tıkla  toplu veri yükleyerek yüzlercek mütabakatı tek seferde hazırlayın üstelik tüm mütabakatlarda kaşe ve imza ile uğraşmayın bırakın MACTECHSOFT e mutabakat formu hazırlasın imzalayıp kaşelesin  karşı firmaya mail yada sms ile göndersin onayını alsın.Onaylanan ve onay aşamasındaki tüm babs ve cari mütabakatlarınız  hakkında hem sizi hemde karşı tarafı mail sms veya çağrı merkezi desteği üzerinden bilgilendirsin.

Size sadece bağlantı üzerinden üye olmak ücretsiz deneme sürümü peketi ile mütabakatlarınızı yönetmek kalıyor.Aylık 10 mütabakat sizin için yeterli ise MACTECHSOFT e mutabakatı ömür boyu ücretsiz kullanabilirsiniz,yeterli değil ise firma büyüklüğünüze göre yeni bir paket satın alabilirsiniz.

Paylaş

Etiketler

Blog'da Ara

Tüm Kategoriler

Arşiv

Popüler Gönderiler

Mutabakat nedir? e Mutabakat ne demek? | MACTECHSOFT!

Mutabakat Nedir? ...Devamı... 16-04-2019 02:18

Etiket Bulutu

Instagram